През 2016 година БНТ 2 излъчи документален филм за  Двамата

...
През 2016 година БНТ 2 излъчи документален филм за  Двамата
Коментари Харесай

Признание: Още пред 2016 г. посветиха документален филм на именития д-р Габровски

През 2016 година Българска национална телевизия 2 излъчи документален филм за  „ Двамата Габровски ”, който  е кино портрет на двама от най-известните български лекари – професор Стефан Габровски и професор Николай Габровски, приети за престижи в една от най-сложните и динамично разрастващи се области на медицината – неврохирургията.

Филмът показа две мощни характерности в разговор посред им. По някои тематики те спорят, по други се допълват, само че общото в този диалог е отдадеността на лекарската специалност.

Камерата на БНТ 2 надникна  и в операционните зали на Клиниката по неврохирургия на Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина „ Пирогов “, в един елементарен за двамата професори ден и демонстрира видяното, без да икономисва детайлности, води фена по пътя на срещите и разминаванията сред татко и наследник в специалността и в живота.

Във кино лентата взе участие и международно известният неврохирург, белгиецът проф. Брочи, който споделя своята оценка за равнището на българските си сътрудници и приказва за международните вероятности в лекуването на заболяванията на Паркинсон и Алцхаймер.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР